8 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Flammkuchen met pompoen en chorizo

Flammkuchen met pompoen en chorizo

ingrediënten


10 min
8 personen
zakje rucola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenblokjes
100 gram chorizo Pamplona
1 bakje ricotta
1 rol flammkuchendeeg

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Rol 1 rol flammkuchendeeg (koelvers, 260 g) met het bakpapier uit op de bakplaat.
  • 3 Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • 4 Bestrijk het deeg met 1 bakje ricotta (250 g) en beleg met 100 g chorizo Pamplona (vleeswaren).
  • 5 Meng 400 g pompoenblokjes (koelvers) met 1 el zonnebloemolie en wat peper en verdeel over het deeg.
  • 6 Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar.
  • 7 Snijd in 8 stukken en bestrooi met een ½ zakje rucola (à 85 g).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 273 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 10 gram