4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Flammkuchen met spekjes, ui en crème fraîche

Flammkuchen met spekjes, ui en crème fraîche

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

150 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat en druk de randen tegen elkaar.
  • 3 Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche en verdeel de ui en spekjes erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de plaattaart in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, azijn en olie. Meng de veldsla met de wortel en besprenkel met de vinaigrette.
  • 5 Serveer de flammkuchen met de salade.

bereidingstip

Maak 8 lekkere borrelhapjes van het bladerdeeg dat je overhebt van de flammkuchen. Snijd de plakjes in vieren en beleg ze met een gehalveerd cherry-/kerstomaatje en daarop een reepje kaas. Bestrijk de randjes met wat olie of losgeklopt ei. Gaar en goudbruin afbakken in een voorverwarmde oven van 180ºC en smullen maar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 20 gram