4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Flammkuchen met tempé en champignons

Flammkuchen met tempé en champignons

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

400 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

375 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

150 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram tempé
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de tempé en champignons in circa 10 minuten goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de ketjap en rode peper toe en bak 1 minuut.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de bloem met de rest van de olie en 225 ml lauwwarm water. Kneed in 3 minuten tot een glad deeg. Snijd het deeg doormidden en rol beide stukken deeg uit tot circa 2 millimeter dik op de bakplaat.
  • 3 Bestrijk beide flammkuchen met de crème fraîche en beleg met de tempé en champignons. Bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Bestrooi met de koriander en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip