6 personen
uitdagend
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak

Flan

ingrediënten


20 min
6 personen
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

180 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Vet de taartvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg. Duw de randen goed op elkaar. Snijd het deeg bij of laat het overhangen. Zet de vorm in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de melk met de room en suiker al roerend aan de kook. Haak het merg uit het vanillestokje en voeg het samen met het stokje toe aan de mell. Laat op een lage stand circa 5 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje.
  • 3 Klop de eieren en eidooier goed los in een grote kom. Roer de custardpoeder met een paar eetlepels water of melk tot een egaal mengsel en klop dit door de eieren. Giet dan de hete melk al kloppend bij het eiermengsel tot alles goed is gemengd. Giet terug in de pan en laat al roerend een paar minuten garen.
  • 4 Giet de custard in de deegvorm en bak de taart circa 45 minuten laag in de oven. Let op dat het deeg goed gaart en de bovenkant van de flan niet te bruin wordt. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté