4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Flatbread met kip en rodekool

Flatbread met kip en rodekool

ingrediënten


20 min
4 personen
6 eetlepels knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

4 flatbreads
300 gram gegaarde kipkebab
1 rode puntpaprika

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

15 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel appelazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

spitskool

dit product is niet beschikbaar

rodekool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de kool in dunne reepjes en doe in een kom. Voeg 3 el olie en de azijn toe en masseer de kool stevig. Zo wordt deze zachter. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en schep erdoor. Verkruimel de feta erboven en meng erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd de komkommer in dunne plakjes en de paprika in dunne ringen. Verhit 1 el olie in een koekenpan op een middelhoge stand en roerbak de kebab 3-4 min. Verwarm intussen de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Vouw de flatbreads open en verdeel de helft van de knoflooksaus erover. Beleg met de koolsalade, komkommer, paprika en kebab. Schep de rest van de knoflooksaus erover of serveer apart erbij.

bereidingstip

Liever vegetarisch? Vervang de kipkebab door plantaardige shoarma of plantaardige gyrosreepjes. . Liever helemaal zelf maken? Snijd 300 g kipdijfilet in dunne reepjes, bestrooi met gyroskruiden en roerbak in 8 min. gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 27 gram