4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch, voorgerecht, tussengerecht
recepten Flensje met geroosterde asperges

Flensje met geroosterde asperges

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse kervel
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

50 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar

40 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

225 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

grillpan

  • 1 Zeef de bloem met een snufje zout en voeg het ei toe. Giet de melk er geleidelijk bij en klop met een garde tot een glad beslag.
  • 2 Verhit steeds een beetje boter en bak van het beslag 8 kleine of 4 grote, dunne flensjes. Houd ze onder aluminiumfolie warm in een matig warme oven (75°C).
  • 3 Snijd het harde uiteinde van de asperges af en snijd ze in de lengte door. Bestrijk de aspergehelften rondom met olie en gril ze om en om bruin in een hete grillpan. Bestrooi met zout en peper.
  • 4 Roer de mascarpone los met citroensap, -rasp en de helft van de kruiden. Bestrijk de flensjes hiermee. Verdeel de asperges erover en bestrooi met de rest van de kruiden.
  • 5 Vouw de flensjes dicht en bestrooi met de amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip