4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch, voorgerecht, tussengerecht
recepten Flensje met rucola en gerookte zalm

Flensje met rucola en gerookte zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de bloem met de melk tot er geen klontjes meer in het beslag zitten en klop de eieren er één voor één door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag even rusten.
  • 2 Laat de koekenpan goed heet worden en bestrijk met een beetje boter. Giet een lepel beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag goed te verdelen. Bak het flensje op middelhoge stand aan beide kanten goudbruin en krokant en laat op een bord glijden. Bak zo nog 7 flensjes van het beslag en laat afkoelen.
  • 3 Verdeel blaadjes rucola en plakjes zalm over de flensjes. Klop de zure room los met de mierikswortel en dille en druppel over de flensjes.
  • 4 Vouw ze 2 keer losjes dubbel en leg steeds 2 flensjes tegen elkaar op een bord.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 14 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst