4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
home recepten Flensje met sinaasappel en gember

Flensje met sinaasappel en gember

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

850 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

400 gram pannenkoekmix

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gemberbolletjes op siroop

dit product is niet beschikbaar

2 navelsinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen een sinaasappel heel goed af en rasp een eetlepel van de schil.
  • 2 Snijd de schil van beide sinaasappels rondom af tot aan het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vermeng de partjes met de gember, sinaasappelrasp en honing en zet ze apart.
  • 3 Klop de pannenkoekenmix met de melk en de eieren tot een glad dun beslag.
  • 4 Verwarm steeds een klein beetje vloeibaar bakproduct in een koekenpan met anti-aanbaklaag en laat goed heet worden.
  • 5 Verdeel een lepeltje beslag in de pan door ermee rond te draaien en laat aan een kant op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is. Draai het flensje om en laat nog een minuut bakken.
  • 6 Bak zo 8 flensjes en houd ze warm onder folie of op een pan met een laagje kokend water.
  • 7 Verdeel de sinaasappel-gembersaus over de flensjes en vouw ze 2 keer dubbel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 100 gram
eiwit 21 gram