4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Flensjes met roomijs en blauwe bessen

Flensjes met roomijs en blauwe bessen

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

4 bolletjes roomijs
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

80 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Zeef de bloem boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng in een andere kom de eieren met de melk.
  • 2 Giet het melkmengsel in het kuiltje van de bloem, roer tot een glad beslag en laat circa 30 minuten rusten.
  • 3 Vet een koekenpan in met boter, verhit deze op middelhoge stand en bak 8 dunne flensjes.
  • 4 Laat de flensjes afkoelen en schep het ijs en de bessen erop. Rol de flensjes op, verpak ze in in aluminiumfolie en leg minimaal 1 uur in de diepvries.
  • 5 Rooster de flensjes vlak voor het serveren 2-3 minuten op de barbecue, zodat ze van buiten warm zijn en het ijs nog bevroren is. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté