4 personen
uitdagend
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Flensjes met vanille-ijs en chocoladesaus

Flensjes met vanille-ijs en chocoladesaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

30 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

8 bolletjes vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 snufje zout

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak het beslag voor de flensjes. Doe de bloem en een snufje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daar een beetje melk in. Meng met behulp van een mixer dit beetje melk door de bloem. Giet bij kleine beetjes tegelijk de melk door de bloem en blijf steeds kloppen, zodat er een beslag zonder klontjes ontstaat.
  • 2 Doe, als de melk voor driekwart gebruikt is, het ei bij het beslag. Meng goed en laat het beslag minimaal 30 minuten rusten.
  • 3 Maak van het beslag 8 flensjes met een middellijn van 16 cm. Smelt een beetje boter in de koekenpan. Giet er een dunne laag beslag in. Til de pan een beetje aan de steel op en laat het beslag over de bodem van de pan lopen. Als de bovenkant van het flensje bijna droog, draai het flensje dan om met een pannenkoekenmes of spatel.
  • 4 Bak beide kanten van de flensjes lichtbruin. Leg ze op een bord.
  • 5 Bereiden van de chocoladesaus: Meng de cacaopoeder, de maïzena en de suiker met een beetje melk zodat een er een papje ontstaat.
  • 6 Breng in een steelpan de overige melk met de vanillesuiker aan de kook. Roer het cacaopoedermengsel door de melk en laat enkele minuten zachtjes koken.
  • 7 Giet de dik geworden saus in een kom en laat afkoelen. Roer de saus tijdens het afkoelen af en toe om.
  • 8 Schep op elk flensje vlak voor het opdienen een bolletje ijs, klap de flensjes dubbel. Leg op elk bord twee van die met ijs gevulde flensjes en besprenkel met de chocoladesaus. Bestrooi de flensjes eventueel met wat geraspte chocola of chocoladehagelslag.

bereidingstip

In de supermarkt vind je ook kant-en-klare flensjes of pannenkoeken en chocoladesaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté