4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Florentijnse kalfsschnitzel

Florentijnse kalfsschnitzel

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels kookroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 kalfsschnitzels
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het broodkruim met de Italiaanse kruiden.
  • 2 Bestrooi de schnitzels met zout en peper en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en het gekruide broodkruim. Druk het broodkruim een beetje aan.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de schnitzels aan beide kanten in 2-3 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Leg de schnitzels naast elkaar in een lage ovenschaal, leg een plak ham op elke schnitzel en bestrooi met de kaas. Giet de kookroom erover en zet de schaal onder de grill. Laat de kaas in circa 2 minuten smelten en lichtbruin kleuren.
  • 5 Bestrooi de kalfsschnitzels met wat peper. Serveer met tagliatelle en gepofte cherry-/kerstomaatjes, sugarsnaps en wat basilicumblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 41 gram