8 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Focaccia-broodjes met olijven

Focaccia-broodjes met olijven

ingrediënten


40 min
8 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 potjes gemengde olijven

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels griesmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

zakje gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

schone theedoek

  • 1 Meng de gist met de suiker en 175 ml lauwwarm water en laat 5 minuten staan op een warme plaats. Meng de bloem met het griesmeel, een halve theelepel zout, de olijfolie en rozemarijn in een kom en giet het gistmengsel erbij.
  • 2 Kneed in circa 15 minuten tot een elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt circa 40 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 3 Leg het deeg voorzichtig op een met bloem bestoven werkvlak en snijd stukjes van circa 20 gram eraf. Duw de randjes van elk stukje naar de onderkant en vorm zo een mooi balletje.
  • 4 Leg de balletjes met de naad naar beneden op de bakplaat en druk in elk balletje een olijf. Leg een vochtige theedoek erover en laat nog 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 5 Verwarm de oven voor op 220ºC. Druk de olijven opnieuw goed in het deeg en bestrooi eventueel met de rode peper.
  • 6 Bak de focaccia-broodjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Serveer warm of koud.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 5 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst