4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Focaccia met olijven

Focaccia met olijven

ingrediënten


15 min
4 personen
zeezout

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

schone theedoek

  • 1 Giet de helft van de overige olie op een bakplaat en duw het gerezen deeg hierover uit. Duw het deeg met de handpalm en vingertoppen platter en duw de olijven in de holtes die ontstaan. Giet de rest van de olie over het deeg en verdeel met de vingers tot het hele deeg is bedekt. Leg een stuk bakpapier erop en dek af met een theedoek. Laat het deeg nogmaals 45 minuten rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het deeg met wat zeezout en bak het in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat de foccacia iets afkoelen en snijd dan in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 91 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté