4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, brunch
recepten Focaccia met salami en rozemarijn

Focaccia met salami en rozemarijn

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram salami

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Roer de broodmix los met de rozemarijn en knoflook en voeg 300 ml warm water en 2 eetlepels olijfolie toe. Kneed in circa 5 minuten tot een soepel, warm deeg. Laat circa 30 minuten rijzen onder een theedoek.
  • 2 Duw het deeg op de bakplaat uit met de vingertoppen zodat er een onregelmatig plat oppervlak ontstaat. Duw de salamiblokjes in de holletjes van het deeg en laat nogmaals circa 30 minuten afgedekt rijzen.
  • 3 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bestrijk het deeg met de rest van de olie en bak het brood in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat wat afkoelen voor het serveren.

wijnadvies

Worst gaat goed samen met rode wijn. Bijvoorbeeld Rhône Blason des Mages, Corbières of gewoon de rode Huiswijn. Een Spaans gerecht zoals het stoofpotje? Kies dan Finca de Labarca rioja. Bij de Italiaanse focaccia en minestrone past Villa Mondi bardolino. En ga bij de chili con carne voor Chileense cabernet sauvignon van Indomita of de biologische van Ecobalance.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 17 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst