8 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, brunch, bijgerecht
home recepten Focacciabrood Caprese

Focacciabrood Caprese

ingrediënten


20 min
8 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

6 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 focaccia's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 cocktailprikkers

keukengaren

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Bevochtig de broden aan alle kanten en bak ze in circa 8 minuten af. Laat ze afkoelen tot lauw en snijd ze horizontaal doormidden.
  • 2 Bestrijk de snijvlakken van het brood met olijfolie en beleg de onderste helften met parmaham. Verdeel hierover de plakken tomaat en bestrooi deze met zout en versgemalen peper.
  • 3 Verdeel de basilicum erover en leg hier de mozzarella op. Maal er nog wat peper over en bestrooi met Parmezaanse kaas. Leg de bovenste delen van het brood hierop en snijd de broden in 8 gelijke stukken.
  • 4 Steek in elk stuk een prikker of bind er een touwtje om om alles goed bij elkaar te houden.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté