4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Foe yong hai

Foe yong hai

ingrediënten


20 min
4 personen
2 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram roerbakgroenten

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eieren los met 3 el water. Schep de roerbakgroente erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olie. Schenk het eimengsel in de pan. Bak de omelet op een middelhoge stand in 10 min. lichtbruin en gaar. Keer de omelet zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is. Bak de omelet op een lage stand als het ei te donker kleurt.
  • 3 Breng intussen in een steelpan 300 ml water met de ketchup, chilisaus, azijn en sojasaus aan de kook. Roer in een kommetje de maïzena met 2 el water glad. Schenk het maïzenapapje bij de saus en laat al roerende op een middelhoge stand tot sausdikte binden.
  • 4 Snijd de omelet in 4 stukken en verdeel over de borden. Schenk er de warme saus erover.

bereidingstip

Voeg aan het eimengsel nog een handvol taugé of 100 g champignons in plakjes toe.. Lekker met bami, witte rijst of mihoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 182 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 10 gram