4 personen
uitdagend
30 min.
voorgerecht

Foie green

ingrediënten


30 min
4 personen
bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

20 gram tapenade

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel agavesiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels misopasta
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

100 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

100 gram kokosolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

keukenmachine

cakevorm

vershoudfolie

staafmixer

  • 1 Pureer de helft van de frambozen en de balsamicoazijn met een staafmixer.
  • 2 Trek met behulp van het folie de foie green uit de cakevorm en leg op een snijplank. Snijd er 8 plakjes van circa 1 cm dik van.
  • 3 Snijd de korst van de sneetjes brood en rooster het brood goudbruin. Halveer de toast en beleg elke helft met een plak foie green. Leg 1-2 stukjes op elk bordje en besprenkel met een beetje frambozendressing. Garneer met de overige frambozen, tuinkers en bestrooi met peper. Serveer met extra dressing.

bereidingstip

Wil je dit gerecht helemaal plantaardig maken? Gebruik dan agavesiroop en plantaardige room.. Vervang de misopasta in dit recept door extra sojasaus.

wijnadvies

Gran Espanoso Cava Brut


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 10 gram