4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Fondant-aardappeltjes met truffelmayonaise

Fondant-aardappeltjes met truffelmayonaise

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel truffelolie
300 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

tijm
1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

750 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie en boter in een braadslede of grote ovenvaste koekenpan en bak de aardappelplakjes aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met de tijm en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Schenk de bouillon erbij en zet circa 45 minuten in de oven. Besprenkel regelmatig met de bouillon, voeg eventueel wat water toe als het geheel droogkookt.
  • 3 Maak intussen de mayonaise. Mix in de mengbeker van een staafmixer de eidooier met de mosterd en een snufje zout lichtgeel en romig. Voeg al mixend druppelsgewijs de azijn toe.
  • 4 Voeg vervolgens in een dun straaltje voorzichtig de zonnebloemolie toe. Wanneer ongeveer de helft van de olie is opgenomen en de mayonaise dikker wordt, kun je de olie iets sneller toevoegen.
  • 5 Voeg op het einde de truffelolie naar smaak toe en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de aardappeltjes met zeezout en tijm en serveer met de truffelmayonaise.

bereidingstip

Roer een beetje truffelolie door kant-en-klare mayonaise voor snelle truffelmayo.. Pers wat knoflook boven de mayonaise voor een knoflookmayonaise in plaats van truffel.. Kippenbouillon geeft de meeste smaak, maar wil je dit recept vega maken dan kun je hiervoor ook groentebouillon gebruiken. Als de aardappeltjes gaar zijn, mag de bouillon bijna helemaal verdampt zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1025 kcal
vet 96 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté