- 1 Bereid de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in circa 3 minuten rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak alles samen nog 3 minuten. Schep regelmatig om. Schep de picadillo erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
- 3 Prak het vruchtvlees van de avocado’s fijn met 2 eetlepels van de crème fraîche. Pers 1⁄2 limoen erboven uit en breng deze guacamole op smaak zout en peper. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
- 4 Bestrooi de gebakken friet met de cheddar en schep het gehaktmengsel erover. Zet nog 5 minuten terug in de oven.
- 5 Verdeel naar smaak de groene peper erover en bestrooi met de bosui. Serveer met de partjes limoen, guacamole en extra crème fraîche naar smaak.
bereidingstip
Maak zelf picadillo (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/picadillo/">klik hier voor het recept</a>).. Neem Mexicaanse tacokruiden in plaats van picadillo.. Vervang het rundergehakt in dit recept door vegetarisch gehakt.