6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Framboos-mascarponetaart met aardbeien-bitterkoekjesijs

Framboos-mascarponetaart met aardbeien-bitterkoekjesijs

ingrediënten


15 min
6 personen
2 eetlepels ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes frambozen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

6 bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels dessertsaus aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 rol taartdeeg
250 gram roomijs

benodigdheden

taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

vershoudfolie

  • 1 Laat het ijs zachter worden. Verwarm intussen de oven voor op 190ºC. Bekleed de vorm met het deeg en prik in met een vork.
  • 2 Bedek het deeg met bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak circa 15 minuten in de oven. Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak nog 5-10 minuten verder, tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen.
  • 3 Roer intussen het ijs met de aardbeiensaus en bitterkoekjes een paar keer door, bedek met folie en zet in de diepvries. Klop de mascarpone met de helft van de slagroom los. Voeg de rest van de slagroom, aroma en poedersuiker toe en klop stijf.
  • 4 Schep vulling in de afgekoelde taartbodem en strijk glad. Garneer met de frambozen. Bestrooi met de citroenrasp en pistache. Snijd de taart in punten en serveer met een bolletje ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 945 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 39 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 6 gram