eenvoudig
15 min.
tussendoortje
home recepten Frambozen-aardbeienijsjes met yoghurt

Frambozen-aardbeienijsjes met yoghurt

ingrediënten


15 min
150 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

150 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

800 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

10 ijsblokjesvormen

  • 1 Roer de yoghurt in een kom los met de honing. Proef of je het zoet genoeg vindt en voeg zo nodig meer honing toe.
  • 2 Verwijder het kroontje van de aardbeien, prak de helft fijn en voeg toe aan de yoghurt. Snijd de rest in stukjes van 5 mm. Prak ook de helft van de frambozen fijn en roer door de yoghurt. Halveer de overige frambozen.
  • 3 Schep in elk ijsvormpje een lepel yoghurt en strooi er wat stukjes aardbei of frambozen op. Schep opnieuw yoghurt erop en herhaal de laagjes tot alles op is. Steek de stokjes erin en zet de vormpjes minimaal 5 uur in de vriezer..


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 141 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 4 gram