12 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Frambozenrolletjes

Frambozenrolletjes

ingrediënten


30 min
12 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

225 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

40 gram ongezouten boter

dit product is niet beschikbaar

275 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mixer

vershoudfolie

muffinvorm

  • 1 Verwarm de melk met de boter en 2 eetl. basterdsuiker, tot de suiker is opgelost en de boter is gesmolten. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Strooi de broodmix in een kom. Breek het ei langs de rand. Schenk ook het melkmengsel langs de rand. Kneed in de keukenmachine of met de mixer tot een soepel deeg.
  • 3 Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op kamertemperatuur ca. 30 min. rijzen.
  • 4 Druk het deeg op het werkblad plat. Rol uit tot een rechthoekige lap van 40 x 24 cm en ½ cm dikte.
  • 5 Meng de frambozen met de resterende 2 eetl. basterdsuiker; kneus de frambozen daarbij een beetje zodat de sappen vrijkomen. Verdeel het frambozenmengsel over het deeg.
  • 6 Rol het deeg vanaf de lange zijde op. Snijd de rol in 12 plakken. Leg ze op de zijkant in de muffinholtes. Laat ze nogmaals afgedekt ca. 30 min. rijzen. Verwarm na 20 min. de oven voor op 200°C en vet de muffinvorm in.
  • 7 Bak de frambozenrolletjes in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 221 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté