8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Frambozenroomtaart

Frambozenroomtaart

ingrediënten


30 min
8 personen
muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

granaatappelpitje

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

1 handje framboos

dit product is niet beschikbaar

200 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

3 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

250 gram volkoren biscuitjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Maal de koekjes fijn en roer de kokos en boter erdoor. Druk dit goed aan op de bodem van de springvorm en laat afgedekt in de koelkast opstijven.
  • 2 Week intussen de gelatine circa 10 minuten in een laagje koud water. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel water tot het heet is en neem van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en laat de blaadjes al roerend oplossen in het warme citroensap.
  • 3 Pureer de helft van de frambozen en roer het gelatinemengsel erdoor. Klop met de elektrische mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig. Giet de frambozenpuree erbij en klop tot een egaal roze mengsel.
  • 4 Schep de overige frambozen voorzichtig door het roomkaasmengsel en giet dit op de koekbodem. Dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 5 Garneer de frambozenroomtaart met extra frambozen, granaatappelpitjes en munt.

bereidingstip

Maak van de ingrediënten van dit recept ook eens eenpersoonstaartjes.

wijnadvies

Bij deze frambozenroomtaart is de Neirano Asti Spumante heerlijk fruitig met een zoet-frisse afdronk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 10 gram