eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Frambozenscones met aardbeienglazuur

Frambozenscones met aardbeienglazuur

ingrediënten


15 min
250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

3 aardbeien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

250 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

425 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

deegroller

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven op 200°C. Doe het bakmeel in een ruime kom, voeg de boter toe en kneed alles kort met koele handen tot een korrelig deeg. Schenk de karnemelk erbij en kneed kort tot een grof deeg. Meng kort de frambozen erdoor en vorm tot een bal.
  • 2 Druk de bal plat op de met bakpapier beklede bakplaat tot een rechthoek van 1½ cm dik of doe dit met een deegroller. Snijd de rechthoek in 8 gelijke stukken en bestrijk ze met melk.
  • 3 Bak de scones in het midden van de oven in 15-18 min. goudgeel en gaar. Laat ze even afkoelen op een rooster. Prak intussen de aardbeien in een kom fijn met een vork. Doe de poedersuiker erbij en roer tot een glad glazuur. Voeg zo nodig 1-2 el water toe om het glazuur dik vloeibaar te maken.
  • 4 Zigzag het glazuur over de scones. Serveer ze met losgeroerde mascarpone en extra aardbeien en frambozen.

bereidingstip

Je kunt de scones ook maken met diepvriesframbozen en-aardbeien. Laat ze ontddooien en verwerk ze verder volgens het recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 539 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst