8 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Frambozentaart met Hüttenkäse

Frambozentaart met Hüttenkäse

ingrediënten


35 min
8 personen
5 blaadjes munt
100 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram hüttenkäse

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

350 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

120 gram kandijkoekjes

dit product is niet beschikbaar

165 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Smelt de boter. Voeg de gesmolten boter en 15 gram basterdsuiker toe aan de verkruimelde koekjes en meng goed.
  • 2 Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de ingevette taartvorm, druk stevig aan en zet in de koelkast.
  • 3 Week intussen de gelatineblaadjes circa 5 minuten in koud water. Pureer 200 gram van de frambozen en breng de frambozenpuree in een pannetje aan de kook. Neem van de warmtebron en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoorheen. Laat de puree afkoelen.
  • 4 Splits de eieren en bewaar de eiwitten in de koelkast. Klop de eidooiers los in een kom en voeg 150 gram basterdsuiker toe.
  • 5 Roer de frambozenpuree, de Hüttenkäse en de crème fraîche er goed door.
  • 6 Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het frambozenmengsel.
  • 7 Giet het mengsel op de koekbodem in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  • 8 Laat de taart circa 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de overige frambozen en wat muntblaadjes.

bereidingstip

Gebruik voor de puree eventueel frambozen uit de diepvries wan- neer er geen verse frambozen verkrijgbaar zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté