4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Frangipane en croute

Frangipane en croute

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg. Snijd de randen bij of laat het deeg overhangen.
  • 2 Klop de suiker met de eieren en de citroenrasp goed schuimig en voeg al kloppend de gesmolten boter toe. Schep de amandelen door het mengsel en verdeel over de deegvormpjes.
  • 3 Bak de taartjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen in de vormpjes. Neem uit de vormpjes en serveer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 8 gram