4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Frangipanetaart met fruit

Frangipanetaart met fruit

ingrediënten


20 min
4 personen
perzik

dit product is niet beschikbaar

banaan

dit product is niet beschikbaar

kiwi

dit product is niet beschikbaar

aardbei

dit product is niet beschikbaar

ananas

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengd fruit

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

keukenmachine

  • 1 Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snijd het deeg netjes bij. Zet in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Maal het amandelschaafsel met de suiker in een keukenmachine heel fijn.
  • 3 Voeg de boter toe en meng tot een dikke crème. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een glad beslag.
  • 4 Schep het beslag op de bladerdeegbodem en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Laat de taart afkoelen op een rooster en neem uit de vorm.
  • 6 Verwarm de abrikozenjam heel kort en bestrijk de taart met de jam. Snijd het fruit in mooie, gelijke stukjes en verdeel over de taart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 12 gram