4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Frangipanetaartje met peer en sinaasappel

Frangipanetaartje met peer en sinaasappel

ingrediënten


20 min
4 personen
2 druppels amandelaroma
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelmarmelade
4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 handperen

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif de taartvormpjes met bloem. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd elke peer in 8 partjes.
  • 2 Druk de plakjes bladerdeeg in de vormpjes en laat het deeg overhangen. Verdeel de amandelvulling erover en schik de partjes peer erbovenop. Snijd overtollig deeg naar wens eventueel eraf. Bak de taartjes laag in de oven in 20-25 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat ze afkoelen.
  • 3 Verwarm de sinaasappelmarmelade met 1 eetlepel water in een (steel)pan tot het mengsel vloeibaar is, maar laat niet koken. Bestrijk de peertjes met deze gelei en laat 30 minuten rusten. Bestuif de taartjes met poedersuiker.

bereidingstip

De sinaasappelmarmelade in dit recept geeft deze taartjes een klein beetje bitterheid. Een heel goede combinatie bij de smaak van de amandelen. Maar houd je niet zo van bitter, bestrijk de taartjes dan met warme abrikozenjam voor een lekker zoet laagje.

wijnadvies

Schenk bij dit recept Gran Espanoso Cava Demi-Sec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 12 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks