6 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Frans pannetje met tomatensaus

Frans pannetje met tomatensaus

ingrediënten


25 min
6 personen
1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

250 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

250 gram salami

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes krieltjes
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een pan, wok of skottelbraai en bak hierin de krieltjes, ui en knoflook circa 5 minuten.
  • 2 Schep de salami erdoor en bak circa 3 minuten mee.
  • 3 Voeg de paprika toe en roerbak 5 minuten.
  • 4 Schep de tomaatjes erdoor en bak ze nog circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm de ingrediënten voor de tomatensaus. Besprenkel met wat citroensap en serveer met de tomatensaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 13 gram