10 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Franse appeltaart

Franse appeltaart

ingrediënten


25 min
10 personen
pot abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

75 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
2 eetlepels appelsap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

7 goudrenetten
1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil 4 appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  • 2 Kook de appelstukjes met de overige suiker zacht in de 150 ml wijn of appelsap. Stamp of prak de appels grof.
  • 3 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap en bekleed de ingevette vorm ermee. Prik de bodem in met een vork en strooi wat paneermeel erover.
  • 4 Verdeel daarover een laagje appelmoes. Schil de overige appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  • 5 Leg dakpansgewijs in een cirkel op de appelmoes. Bak de taart in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 6 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Verwarm de jam met 2 eetlepels wijn zonder te koken. Bestrijk de appels ermee en bestrooi met de amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 7 gram