4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Franse galettes met blauwe kaas en walnoten

Franse galettes met blauwe kaas en walnoten

ingrediënten


35 min
4 personen
1 handje tijm
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

vloeibaar bakproduct
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

900 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

400 gram meergranen pannenkoekmix

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de pannenkoekenmix met de melk glad. Klop 2 eieren erdoorheen en laat een paar minuten rusten.
  • 2 Verhit een beetje bakproduct in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Roer het beslag door en giet een soeplepel ervan in de pan. Draai met de pan zodat het beslag zich goed verdeelt en bak de galette aan beide kanten goudbruin. Bak zo nog 7 galettes.
  • 3 Verwarm intussen de oven voor op 160°C. Klop de overige eieren los. Meng met de kaas en schep hiervan een lepel op het midden van elke pannenkoek. Verdeel de walnoten erover en vouw alle kanten van de pannenkoek naar het midden toe.
  • 4 Schuif de pakketjes op een bakplaat en laat ze in het midden van de oven nog circa 5 minuten garen. Bestrooi met tijm. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 34 gram