- 1 Halveer 1 bol knoflook horizontaal. Verwijder eventuele losse velletjes. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan. Bak de knoflook op het snijvlak 2 min.
- 2 Dep intussen 4 kipdrumsticks droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Snijd 1 courgette in blokjes van 1 cm. Leg de kipdrumsticks en 125 g dobbelsteentjes gerookt spek tussen de knoflook en bak in 4 min. aan alle kanten lichtbruin.
- 3 Neem de kipdrumsticks, het spek en de knoflook uit de pan. Bak in het bakvet de courgette 2 min. Bestrooi met 2 el bloem en bak 1 min. Schenk 100 ml witte wijn en vervolgens 250 ml kippenbouillon erbij. Klop met een garde tot een gladde en gebonden saus.
- 4 Leg de kip en knoflook terug in de pan. Voeg 100 ml kookroom en 4 takjes tijm toe en breng aan de kook. Stoof de kip op een lage stand afgedekt in 35 min. gaar.
- 5 Leg de kipdrumsticks met de knoflook op een schaal. Breng de saus op smaak met zout en peper, en schenk over de kipdrumsticks.