4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Franse knoflookkip met courgette

Franse knoflookkip met courgette

ingrediënten


25 min
4 personen
4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram spekjes

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

4 kipdrumsticks
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer 1 bol knoflook horizontaal. Verwijder eventuele losse velletjes. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan. Bak de knoflook op het snijvlak 2 min.
  • 2 Dep intussen 4 kipdrumsticks droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Snijd 1 courgette in blokjes van 1 cm. Leg de kipdrumsticks en 125 g dobbelsteentjes gerookt spek tussen de knoflook en bak in 4 min. aan alle kanten lichtbruin.
  • 3 Neem de kipdrumsticks, het spek en de knoflook uit de pan. Bak in het bakvet de courgette 2 min. Bestrooi met 2 el bloem en bak 1 min. Schenk 100 ml witte wijn en vervolgens 250 ml kippenbouillon erbij. Klop met een garde tot een gladde en gebonden saus.
  • 4 Leg de kip en knoflook terug in de pan. Voeg 100 ml kookroom en 4 takjes tijm toe en breng aan de kook. Stoof de kip op een lage stand afgedekt in 35 min. gaar.
  • 5 Leg de kipdrumsticks met de knoflook op een schaal. Breng de saus op smaak met zout en peper, en schenk over de kipdrumsticks.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 822 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 33 gram