- 1 Meng voor de salade de slasaus met mosterd, citroensap en honing en schep de witlofreepjes en druiven erdoor.
- 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons met zout en peper 2-3 minuten tot het vocht verdampt is. Houd ze warm.
- 3 Klop de eieren los met de room, tijm en de helft van de peterselie.
- 4 Verhit de rest van de boter in 2 koekenpannen en schenk het eimengsel erin. Laat dit op een matige stand stollen.
- 5 Schuif het gestolde ei met een spatel steeds naar het midden en laat het niet gestolde ei over de panbodem uitvloeien.
- 6 Leg, als het ei aan de bovenkant nog vochtig is, op één helft van iedere omelet de plakjes camembert met daarop de paddenstoelen.
- 7 Klap de omeletten dubbel en verwarm nog even, liefst met deksel, zodat de kaas smelt.
- 8 Serveer een halve omelet per persoon met de witlofsalade. Garneer met de rest van de peterselie.
bereidingstip
Lekker met bruin stokbrood.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.