4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Franse omelet met witlofsalade

Franse omelet met witlofsalade

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram witte druiven zonder pit

dit product is niet beschikbaar

3 struiken witlof
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels slasaus

dit product is niet beschikbaar

200 gram camemberts

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels koffieroom
6 eetlepels kookroom

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter vloeibaar bakproduct
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng voor de salade de slasaus met mosterd, citroensap en honing en schep de witlofreepjes en druiven erdoor.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons met zout en peper 2-3 minuten tot het vocht verdampt is. Houd ze warm.
  • 3 Klop de eieren los met de room, tijm en de helft van de peterselie.
  • 4 Verhit de rest van de boter in 2 koekenpannen en schenk het eimengsel erin. Laat dit op een matige stand stollen.
  • 5 Schuif het gestolde ei met een spatel steeds naar het midden en laat het niet gestolde ei over de panbodem uitvloeien.
  • 6 Leg, als het ei aan de bovenkant nog vochtig is, op één helft van iedere omelet de plakjes camembert met daarop de paddenstoelen.
  • 7 Klap de omeletten dubbel en verwarm nog even, liefst met deksel, zodat de kaas smelt.
  • 8 Serveer een halve omelet per persoon  met de witlofsalade. Garneer met de rest van de peterselie.

bereidingstip

Lekker met bruin stokbrood.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté