gemiddeld
25 min.
brunch, bijgerecht
recepten Franse platbroodjes met spek en rozemarijn

Franse platbroodjes met spek en rozemarijn

ingrediënten


25 min
bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

125 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

20 gram verse gist
1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels zout

dit product is niet beschikbaar

500 gram tarwebloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Kneed een deeg van de bloem, zout, gist, 1 eetlepel olie en 250-300 ml water. Laat circa 10 minuten rusten. Snijd de spekblokjes iets kleiner.
  • 2 Bestrijk het werkblad met de rest van de olie en kneed het deeg circa 5 minuten door. Druk het deeg uit en bestrooi met het spek en de rozemarijn. Vouw het deeg in vieren en kneed even door.
  • 3 Vorm er 6 bolletjes van en laat deze afgedekt 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.
  • 4 Druk de bolletjes tot vierkantjes of rechthoeken uit op een bakplaat en laat afgedekt nog 15 minuten narijzen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het brood een keer in de lengte en enkele keren diagonaal in tot een bladvorm. Duw de nerven iets open. Bestuif het deeg met bloem en bak de broodjes circa 20 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Geef er knoflookolie bij: olijfolie met geperste knoflook en versgemalen peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 14 gram