4 personen
gemiddeld
150 min.
hoofdgerecht
home recepten Franse runderstoof

Franse runderstoof

ingrediënten


150 min
4 personen
bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 steranijs

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels bloem
250 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

150 gram sjalotjes
750 gram runderriblappen
125 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes uit. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak het vlees in het bakvet goudbruin. Voeg de sjalotten en knolselderij toe en bak ze 4-5 minuten mee.
  • 3 Bestrooi met de bloem, zout en peper. Voeg de spekreepjes, tijm, steranijs, wijn en bouillon toe.
  • 4 Stoof afgedekt minimaal 2 uur op een lage stand, tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 20 minuten van de stooftijd de champignons en mosterd toe.
  • 5 Verwijder de steranijs. Bestrooi de stoof met de bladselderij.
  • 6 Lekker met zuurkool en aardappelpuree.

bereidingstip

Neem sukadelappen of doorregen runderlappen in plaats van riblappen voor dit recept.. Vervang de tijm in dit gerecht door rozemarijn of Provençaalse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 47 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté