4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Franse stoofpot van varkenslapjes

Franse stoofpot van varkenslapjes

ingrediënten


15 min
4 personen
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkenslapjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een grote braadpan met dikke bodem en braad hierin het vlees rondom aan.
  • 2 Voeg de ui toe en bak circa 5 minuten mee op een lage stand.
  • 3 Voeg de kruiden en mosterd toe en blus af met de wijn. Laat dit even inkoken en voeg dan de room toe. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op een lage stand in circa 50 minuten gaar.
  • 4 Laat de saus nog circa 10 minuten zonder deksel zachtjes inkoken en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • 5 Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 36 gram