4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Franse tomatensoep met ei en croutons

Franse tomatensoep met ei en croutons

ingrediënten


20 min
4 personen
40 gram croutons
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 blikken tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram minikrieltjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

6 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de knoflook en tijmblaadjes 1 min.
  • 2 Schep de sperziebonen en krieltjes erdoor. Voeg de tomatenblokjes met 1 liter water toe en breng aan de kook.
  • 3 Kook de soep in 10 min. zachtjes, tot de sperziebonen en krieltjes gaar zijn. Kook intussen de eieren in 7 min. hard. Pel de eieren en snijd in blokjes.
  • 4 Breng de soep op smaak met zout en/of peper. Schep de soep in 4 kommen. Bestrooi met het ei en de croutons.

bereidingstip

Lekker met een (spelt) baguette.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 317 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 14 gram