- 1 Verhit de olijfolie in een ruime soeppan. Bak hierin de wortel, ui, bleekselderij en knoflook zonder te kleuren.
- 2 Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en voeg de saffraan en peterselie toe.
- 3 Maak de mosselen schoon. Kook ze in de bouillon circa 6 minuten of totdat ze open zijn. Schep ze uit de pan.
- 4 Voeg de kabeljauw en zalm toe en kook zachtjes 2-3 minuten. Schep de zeevruchtencocktail erdoor en verwarm zonder te koken.
- 5 Haal de helft van de mosselen uit de schelpen en voeg ze toe aan de soep.
- 6 Verdeel de mosselen in schelp over borden en schep de warme soep erop. Serveer met stokbrood.
bereidingstip
Bestrijk het brood met ‘rouille’. Meng 6 eetlepels (yoghurt)mayonaise met 3 teentjes fijngehakte knoflook, een mespuntje cayennepeper en 3 eetlepels bouillon van de soep.. Serveer de soep als voorgerecht voor 6 personen.