4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Franse vissoep met mosselen

Franse vissoep met mosselen

ingrediënten


30 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde zeevruchten
200 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een ruime soeppan. Bak hierin de wortel, ui, bleekselderij en knoflook zonder te kleuren.
  • 2 Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en voeg de saffraan en peterselie toe.
  • 3 Maak de mosselen schoon. Kook ze in de bouillon circa 6 minuten of totdat ze open zijn. Schep ze uit de pan.
  • 4 Voeg de kabeljauw en zalm toe en kook zachtjes 2-3 minuten. Schep de zeevruchtencocktail erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 5 Haal de helft van de mosselen uit de schelpen en voeg ze toe aan de soep.
  • 6 Verdeel de mosselen in schelp over borden en schep de warme soep erop. Serveer met stokbrood.

bereidingstip

Bestrijk het brood met ‘rouille’. Meng 6 eetlepels (yoghurt)mayonaise met 3 teentjes fijngehakte knoflook, een mespuntje cayennepeper en 3 eetlepels bouillon van de soep.. Serveer de soep als voorgerecht voor 6 personen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 34 gram