voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Franse vleeswarenschotel met 'oignons Monegasque'

Franse vleeswarenschotel met 'oignons Monegasque'

ingrediënten

100 gram fricandeau

100 gram gekookte beenham

100 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)

100 gram paté

3 eetlepels cornichons

3 eetlepels zoetzure augurkjes

125 gram bosvruchtenjam

1 mespunt kruidnagelpoeder

125 gram kruidenboter

1 stokbrood

300 gram zilveruitjes

75 gram blanke rozijnen

3 eetlepels blanke azijn

50 gram suiker

40 gram tomatenpuree

2 eetlepels rode port 

1 laurierblaadje

2 kruidnagels


  • 1 Begin met de oignons Monegasque (kan ook van tevoren). Verwarm daarvoor alle ingrediënten met 100 milliliter water 15 minuten tegen de kook aan en laat afkoelen.
  • 2 Verwijder het laurierblad en de kruidnagels.
  • 3 Verdeel de vleeswaren over een schaal. Serveer er de cornichons of de augurkjes, de bosvruchtenjam gemengd met het kruidnagelpoeder, de kruidenboter, het stokbrood en de oignons Monegasque bij.

bereidingstip

Maak iets meer oignons Monegasque. Ze zijn in een afgesloten, schone pot 1 week houdbaar in de koelkast en zijn lekker bij gebraden kip en varkensvlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 26 gram