4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Franse vleeswarenschotel met 'oignons Monegasque'

Franse vleeswarenschotel met 'oignons Monegasque'

ingrediënten


20 min
4 personen
2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode port 

dit product is niet beschikbaar

40 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke rozijnen
300 gram zilveruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

125 gram kruidenboter

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

125 gram bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels cornichons

dit product is niet beschikbaar

100 gram paté

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

100 gram gekookte beenham

dit product is niet beschikbaar

100 gram fricandeau

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Begin met de oignons Monegasque (kan ook van tevoren). Verwarm daarvoor alle ingrediënten met 100 milliliter water 15 minuten tegen de kook aan en laat afkoelen.
  • 2 Verwijder het laurierblad en de kruidnagels.
  • 3 Verdeel de vleeswaren over een schaal. Serveer er de cornichons of de augurkjes, de bosvruchtenjam gemengd met het kruidnagelpoeder, de kruidenboter, het stokbrood en de oignons Monegasque bij.

bereidingstip

Maak iets meer oignons Monegasque. Ze zijn in een afgesloten, schone pot 1 week houdbaar in de koelkast en zijn lekker bij gebraden kip en varkensvlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 26 gram