4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Franse vleeswarenschotel met 'oignons Monegasque'

Franse vleeswarenschotel met 'oignons Monegasque'

ingrediënten


20 min
4 personen
2 kruidnagels
1 laurierblaadje
2 eetlepels rode port 
40 gram tomatenpuree
50 gram suiker
3 eetlepels blanke azijn
75 gram blanke rozijnen
300 gram zilveruitjes
1 stokbrood
125 gram kruidenboter
1 mespunt kruidnagelpoeder
125 gram bosvruchtenjam
3 eetlepels zoetzure augurkjes
3 eetlepels cornichons
100 gram paté
100 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)
100 gram gekookte beenham
100 gram fricandeau

  • 1 Begin met de oignons Monegasque (kan ook van tevoren). Verwarm daarvoor alle ingrediënten met 100 milliliter water 15 minuten tegen de kook aan en laat afkoelen.
  • 2 Verwijder het laurierblad en de kruidnagels.
  • 3 Verdeel de vleeswaren over een schaal. Serveer er de cornichons of de augurkjes, de bosvruchtenjam gemengd met het kruidnagelpoeder, de kruidenboter, het stokbrood en de oignons Monegasque bij.

bereidingstip

Maak iets meer oignons Monegasque. Ze zijn in een afgesloten, schone pot 1 week houdbaar in de koelkast en zijn lekker bij gebraden kip en varkensvlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 26 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier