4 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Frietje vega kapsalon 


Frietje vega kapsalon 


ingrediënten


25 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

chilisaus

dit product is niet beschikbaar

tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

100 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

500 gram vegetarische stukjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram frieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

frituurpan

4 ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Frituur de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking in de frituurolie. Verhit intussen de arachideolie en bak hierin de vegetarische shoarma of reepjes circa 5 minuten.
  • 2 Meng de sla met de komkommer en tomaat. Verdeel de friet over de ovenschaaltjes en schep de shoarma erop. Leg de kaas erop en zet de schaaltjes circa 5 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten.
  • 3 Neem de friet uit de oven. Verdeel de sla erover en maak af met knoflooksaus, ketchup, chilisaus en ui naar smaak. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 36 gram