- 1 Breng een laagje water aan de kook in een pan waar je een metalen of glazen schaal in kan hangen.
- 2 Ris de bessen van de takjes en druk ze met een lepel door een fijne zeef boven de schaal (alleen het sap wordt gebruikt).
- 3 Klop de eidooier, suiker en gember goed los met het aalbessensap en zet de schaal boven het zacht kokende water.
- 4 Klop met een garde tot het sap licht begint te binden.
- 5 Neem de schaal uit de pan en klop het sap nog een paar minuten door tot het geheel is afgekoeld.
- 6 Dek af en zet het daarna 1 uur in de koelkast.
- 7 Snijd de meloen in plakken van 1/2 cm en snijd deze in zeer kleine dobbelsteentjes.
- 8 Verdeel de koude soep over 4 borden en verdeel er de meloenconfetti en munt overheen. Serveer direct.
bereidingstip
Extra feestelijk: maak een dag van tevoren 12 ijsblokjes van prosecco en verdeel die over de borden.