4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
home recepten Frisgroene minirisotto

Frisgroene minirisotto

ingrediënten


25 min
4 personen
40 gram grana padano-kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

4 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit de sjalot op lage stand een paar minuten maar laat deze niet verkleuren.
  • 2 Voeg de rijst toe en roer om tot alle korrels bedekt zijn met een laagje olie.
  • 3 Giet beetje bij beetje de hete bouillon bij de rijst en kook al roerend in circa 20 minuten beetgaar.
  • 4 Roer de doperwten door de rijst en warm nog 2 minuten mee.
  • 5 Maal de peterselie, munt en olie samen fijn met een staafmixer en roer dit als laatste door de risotto.
  • 6 Schep in 4 diepe borden, garneer met de kaaskrullen en maal er wat peper over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté