4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Frisse aardappelsalade met yoghurt en spekjes

Frisse aardappelsalade met yoghurt en spekjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

125 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan en laat uitlekken.
  • 2 Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de doperwten toe. Giet de aardappels en doperwten af en laat uitdampen.
  • 3 Meng intussen de yoghurt met de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng de yoghurtsaus, spekblokjes, ui en bieslook met de aardappels en doperwten en zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 12 gram