- 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Snijd de sperziebonen in drieën en kook ze in circa 8 minuten beetgaar in water met zout. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
- 2 Schep de sperziebonen, witte bonen en kikkererwten door elkaar met de gebakken ui en citroenrasp.
- 3 Klop een dressing van het citroensap, de knoflook, mosterd en rest van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing goed door de boontjes en zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
- 4 Meng de gehakte kruiden met elkaar in een afsluitbaar zakje. Schep de kruiden pas vlak voor het serveren door de salade. Neem de frisse boontjessalade met munt en koriander mee in een goed afsluitbare koelkastdoos.
bereidingstip
Houd je nog wat verse kruiden over? Je kunt ze gemakkelijk invriezen en dan op een ander moment weer gebruiken. Verdeel blaadjes munt bijvoorbeeld over een ijsblokjesvorm, vul aan met water en vries in. Lekker fris in een kan water!