4 personen
eenvoudig
20 min.
recepten Frisse boontjessalade met munt en koriander

Frisse boontjessalade met munt en koriander

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram reuzenbonen
300 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 grote rode ui
5 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Snijd de sperziebonen in drieën en kook ze in circa 8 minuten beetgaar in water met zout. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 2 Schep de sperziebonen, witte bonen en kikkererwten door elkaar met de gebakken ui en citroenrasp.
  • 3 Klop een dressing van het citroensap, de knoflook, mosterd en rest van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing goed door de boontjes en zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
  • 4 Meng de gehakte kruiden met elkaar in een afsluitbaar zakje. Schep de kruiden pas vlak voor het serveren door de salade. Neem de frisse boontjessalade met munt en koriander mee in een goed afsluitbare koelkastdoos.

bereidingstip

Houd je nog wat verse kruiden over? Je kunt ze gemakkelijk invriezen en dan op een ander moment weer gebruiken. Verdeel blaadjes munt bijvoorbeeld over een ijsblokjesvorm, vul aan met water en vries in. Lekker fris in een kan water!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 13 gram