4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Frisse huzarensalade

Frisse huzarensalade

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

blaadje kropsla

dit product is niet beschikbaar

eetlepel zure room

dit product is niet beschikbaar

mayonaise
1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

zoetzure augurk

dit product is niet beschikbaar

40 gram zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

100 gram fricandeau

dit product is niet beschikbaar

125 gram friszure appels

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

125 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Blancheer de aardappel­ blokjes in 3­5 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en spoel onder koud water af. Laat goed uitlekken op een schone doek. Kook het ei hard.
  • 2 Pel het ei en hak fijn. Meng de appel, fricandeau, fijngesneden augurk en sjalot met de aardappelblokjes en ei in een grote kom. Schep de mayonaise en zure room erdoor.
  • 3 Serveer de huzarensalade met blaadjes sla en garneer met extra mayonaise en augurken. Bestrooi met de peterselie.

wijnadvies

Schenk bij deze frisse huzarensalade een nostalgische wijn. Een Pinot Blanc is tegelijkertijd een eigentijds alternatief voor chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 11 gram