4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Friszoete mangosalade met gefrituurde garnalen

Friszoete mangosalade met gefrituurde garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels koolzuurhoudend bronwater

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bier

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

theelepel verse gember
komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

8 grote rauwe garnalen

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Klop de bloem met een snuf zout en kleine scheutjes bier of bruisend water tot een beslag dat net van de vork afloopt. Giet kokend water over de taugé en laat uitlekken.
  • 2 Schep de taugé en uitgelekte bosui door de mangosalade en verdeel over 4 borden. Verhit de olie tot een druppel van het beslag erin direct bruist en blijft drijven.
  • 3 Haal de garnalen door het beslag en leg ze rustig in de olie. Frituur ze in enkele minuten om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en leg steeds 2 garnalen op de mangosalade.

bereidingstip

Gebruik taugé nooit meteen zo vanuit het bakje in een salade. Op kiemgroenten als taugé kunnen schadelijke bacteriën voorkomen, die worden gedood door hitte. Giet daarom altijd eerst kokend water over taugé, dompel even onder in kokend water of bak de sliertjes kort mee met een (wok)gerecht.

wijnadvies

Bij deze salade smaakt de Zuid-Afrikaanse Zuydpunt chenin-viognier erg lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels