2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Friszure zalmsoep

Friszure zalmsoep

ingrediënten


15 min
2 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 zalmfilet

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Thaise vissaus
6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vijzel

keukenmachine

  • 1 Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stamp of maal de koriander met 4 sjalotjes, de vissaus en ½ theelepel zwarte peper tot een pasta.
  • 2 Breng de bouillon aan de kook. Voeg de kruidenpasta en rest van de sjalot toe en kook circa 2 minuten. Voeg de zalm en gember toe en kook circa 3 minuten.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en breng de soep op smaak met het limoensap en de rietsuiker.
  • 4 Verdeel de noedels over kommen. Giet de soep erover en bestrooi met de bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 19 gram