4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Frittata met courgette

Frittata met courgette

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram zachte blauwe kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en fruit hierin de uienringen goudbruin. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit 1 minuut. Laat afkoelen.
  • 2 Splits 3 eieren. Klop de rest van de eieren met de 3 eidooiers, zout en peper los in een kom. Schep de courgette, uienringen en kaas gelijkmatig erdoorheen.
  • 3 Klop in een schone kom de overgebleven eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken en schep langzaam door het courgettemengsel.
  • 4 Veeg de koekenpan schoon en verhit de rest van de olie. Giet het courgettemengsel voorzichtig in de pan en verdeel goed. Maak de randen schoon en laat op een lage stand in circa 5 minuten garen met het deksel op de pan.
  • 5 Keer de frittata met behulp van een deksel of groot bord om en bak de andere kant minimaal 5 minuten. Snijd in punten.
  • 6 Lekker met brood en (kruiden)mayonaise.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Tiresia Prosecco, Cava Gran Espanoso of Arthur Metz Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté