4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, hoofdgerecht
home recepten Frittata met groene asperges en garnalen

Frittata met groene asperges en garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

6 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene asperges

benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukjes van 1⁄2 cm.
  • 2 Kook de asperges circa 4 minuten en laat uitlekken.
  • 3 Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper.
  • 4 Voeg de helft van de peterselie, de oregano, tomaatjes, Parmezaanse kaas, doperwten en asperges toe.
  • 5 Hak de helft van de garnalen in stukjes en voeg alle garnalen toe aan het eimengsel.
  • 6 Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekenpan en schenk het eimengsel erin.
  • 7 Verhit de pan op een middelhoge stand en roer circa 1 minuut langzaam door.
  • 8 Zet de pan vervolgens in de oven en bak de frittata 5-6 minuten, totdat hij goudbruin en luchtig is.
  • 9 Bestrooi met de rest van de peterselie en schuif de frittata voorzichtig op een bord.

bereidingstip

Lekker bij dit recept: een venkelsalade of een andere frisse salade en stokbrood.

wijnadvies

Dit gerecht heeft zo veel groene invloeden, schenk er een wijn bij met ook een groen karakter: Indomita Varietal Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté