4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Frittata met pompoen en geitenkaas

Frittata met pompoen en geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Kook de wortel, prei en pompoen circa 5 minuten. Verhit intussen de olie en bak hierin de courgette en ui in 3 minuten glazig.
  • 2 Giet de gekookte groente af, laat uitlekken, voeg toe aan de pan en bak 3 minuten op een hoge stand. Voeg het ei toe, verkruimel de geitenkaas erover en bak de frittata 5 minuten.
  • 3 Verwarm intussen de ovengrill. Zet de ovenvaste pan met de frittata circa 5 minuten onder de grill om te gratineren, of keer de frittata om in de pan en bak 5 minuten. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

In een frittata kun je al je restjes kwijt. Je kunt alleen pompoen gebruiken, maar in combinatie met prei en wortel wordt dit gerecht iets minder vlak van smaak. Liever nog meer pit? Vervang de geitenkaas dan door gorgonzola.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté